noscript image for google
<h2>ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1958</h2><p>ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ</p> <h2>ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1958</h2><p>ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ</p> <h2>ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1958</h2><p>ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ</p> <h2>ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 1958</h2><p>ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ</p>
Previous Next
ΣΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ
Tο σουτζούκ λουκούμ έχει τη δική του «κρυφή» συνταγή, ώστε να είναι απαλό και μαλακό στην υφή, γλυκό στη γεύση και μοσχομυριστό, με το καρύδι, τον μούστο και την άχνη ζάχαρη που προστίθεται στο τέλος.
 
Καρύδια, μούστος και πετιμέζι. 
 
H διαδικασία παρασκευής του αποκτά χαρακτηριστικά ιεροτελεστίας: Περνιούνται σε σπάγκο ένα ένα ολόκληρα καρύδια. Στη συνέχεια, αφού αλεστεί το μείγμα με τον μούστο, το νερό, τη ζάχαρη και το πετιμέζι, οι παρασκευαστές βουτούν μέσα στο καζάνι τους σπάγκους με τα καρύδια και τα κρεμούν σε κολόνες για να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα στο φυσικό περιβάλλον. Στο τέλος, το καραμελωμένο, κεχριμπαρένιο χρώμα του λουκουμιού στολίζει η άσπρη άχνη, με την οποία πασπαλίζονται ένα ένα τα μακρόστενα λουκούμια.